Fanfare St.Cecilia Hunsel
Jeugdfanfare

 
Jeugdfanfare St. Cecilia Hunsel is opgericht in 1995.
 
Er werd gestart met 7 muzikanten die in opleiding waren bij de toenmalige muziekschool Kreato te Thorn. De optredens beperkten zich in de beginperiode tot het opluisteren van Eucharistievieringen en Kerstconcerten in eigen dorp.
 
In 2005, het jubileumjaar, is de jeugdfanfare uitgegroeid tot een flink orkest met maar liefst 34 muzikanten. Voor een klein dorpje als Hunsel, met slechts 950 inwoners, is dit best iets om trots op te zijn. Met dit orkest wordt i.v.m. het 10 jarig bestaan onder leiding van Jos Custers een heus Promsconcert verzorgt, waar achteraf nog heel lang over gesproken is geworden.
 
In 2006 wordt besloten de jeugfanfare tijdelijk stop te zetten omdat er te weinig spelende jeugdleden zijn.
 
In 2008 wordt er opnieuw een start gemaakt met 11 jeugdleden, nu onder leiding van Peter Aendenroomer. Per september 2010 neemt Daan Schmitz het stokje van Peter over. Vanaf 23 januari 2012 wordt Daan opgevolgd door de huidige dirgente Ineke Roost.
 
Het programma bestaat voornamelijk uit optredens in eigen dorp zoals het opluisteren van Eucharistievieringen, optredens bij de Meysebergh en Bruggerhof. Verder niet te vergeten de optredens tijdens de carnaval en Kerst-Inn. Uiteraard beperkt het zich hier niet toe. Op de vraag of er in een buurdorp aan een concert wil worden deelgenomen wordt enthousiast gereageerd. 
 
Enkele leuke gebeurtenissen uit het verleden waren de diverse optredens in pretpark “de Efteling”, ponypark Slagharen en vooral een aantal jaren deelname aan de play-inn Music 4 Youth, die we met zusterverenigingen samen hebben georganiseerd.
 
Het jeugdorkest is een onderdeel van fanfare St. Cecilia en musiceert onder leiding van Ineke Roost. Repetities worden gehouden op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de Parochiezaal te Hunsel. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om eens te komen kijken en luisteren. Meer informatie is te verkrijgen bij Rosa Aendenroomer. Voor haar contactgegevens, ga naar het kopje Jeugdcommissie.
Alles op deze site is eigendom van Fanfare St.Cecilia Hunsel
Niets op deze site mag gekopieerd worden zonder toestemming
Realisatie: S.N.